MAXON ohlašuje strategickou alianci s Adobe

Strategická spolupráce mezi firmami MAXON a Adobe umožní užší propojení mezi populární videokompoziční aplikací Adobe AfterEffects a 3D grafickým programem CINEMA 4D z produkce firmy MAXON.

FRIEDRICHSDORF, Německo -- 19. března, 2013 -- společnost MAXON, přední dodavatel profesionálního 3D grafického software pro film, TV vysílání a reklamu, dnes oznámila uzavření strategické aliance s Adobe Systems Inc., týkající se zejména užší spolupráce na technologiích pro oblasti pohyblivé grafiky a speciálních efektů. V rámci této dohody se očekává zejména těsnější propojení mezi programy CINEMA 4D a Adobe AfterEffects.

"CINEMA 4D patří mezi přední aplikace pro 3D grafiku, kterou uživatelé AfterEffects znají a oceňují pro její jednoduchost, rychlost, stabilitu a úzké propojení na 2D kompoziční prostředí", říká Harald Egel, spoluzakladatel a CEO společnosti MAXON Computer. "Těšíme se na pokračující spolupráci mezi našimi vývojářskými a marketingovými týmy, která bude znamenat lepší výměnu dat mezi oběma produkty a přinese pozitivní výsledky pro všechny uživatele, hledající možnosti integrace 3D obsahu do svých produkčních postupů."

"Adobe AfterEffects má za sebou dvacetiletou historii v roli tvůrce standardů pro pohyblivou grafiku a vizuální efekty", říká Steve Forde, senior product manager pro AfterEffects v Adobe. Spolupráce s přední firmou v oblasti 3D grafiky, jakou je MAXON, umožní uživatelům AfterEffects rychlejší tvorbu opravdu zajímavých a efektních digitálních videí a aplikací.

Další informace o této spolupráci najdete na blogu Steve Forda.